‘De weekmenu’s die Sonja adviseert, hangen gekopieerd op de aanrechtkastjes en nu barst ik van het zelfvertrouwen.’

‘De weekmenu’s die Sonja adviseert, hangen gekopieerd op de aanrechtkastjes en nu barst ik van het zelfvertrouwen.’

Linda Hamming: ‘Ruim drie jaar geleden woog ik 97.7 kilo. Omdat de kilo’s er langzaam maar zeker aankwamen, maakte ik me er in eerste instantie niet heel druk over. Toch voelde ik ook mijn onrust toenemen. Vaker en vaker groeide  mijn irritatie over steeds grotere kleding. Confronterend is dan je eigen spiegelbeeld. Vooral als je je in een paskamer weer in een broek staat te wurmen, die eigenlijk toch net niet past. Ik werd er niet vrolijker van.
 
Het roer moest radicaal om. Niet alleen qua eten, maar ook qua bewegen. Sonja hamert erg op ritme, variatie en regelmaat. En ik was, tot in mijn tenen, gemotiveerd om af te vallen. De weekmenu’s die Sonja adviseerde, hingen gekopieerd op de aanrechtkastjes en alles wat ik ‘moest’ eten, werd netjes weggestreept. 

Het ‘eten met Sonja’ gaf me een geweldig veilig gevoel. Al snel volgde de beloning. Ik begon gewicht te verliezen. Zichtbaar voor mezelf en ook al snel voor de buitenwereld. Ik ben vooral veel gaan wandelen. Pas toen ik 25 kilo kwijt was, meldde ik me aan bij een superleuke sportschool. Je kunt me daar nu 4 tot 5 dagen per week vinden.
 
De combinatie Sonja Bakkeren en sporten heeft mij wel een soort medaille opgeleverd: 35 kilo lichter. Sonja gaf mij houvast in mijn eetpatroon en ik raad het je aan om dat te volgen wanneer je met je overgewicht aan de slag wil. 

Terug naar homepage