‘Alles klopte, de tips, de adviezen, zelfs de waarschuwingen voor de valkuilen… Ik viel veel meer af dan ik wilde!’

‘Alles klopte, de tips, de adviezen, zelfs de waarschuwingen voor de valkuilen… Ik viel veel meer af dan ik wilde!’

Sophie de Korte: ‘Anderhalf jaar geleden hebben mijn vriendin en ik ons een zalige Yoga en retraite-week cadeau gedaan. Tijdens die week kwam ik er achter dat ik erg tevreden ben over mijn leven samen met mijn man, onze drie kinderen, twee honden, en werkzaam als schoonheidsspecialiste. Alleen mijn gewicht klopte niet met hoe ik me voelde dus bij thuiskomst ben ik online bij Sonja Bakker gaan kijken en me meteen opgegeven en een week later aan de slag gegaan. Ik was super gemotiveerd en had er echt zin in. Het leek mij ideaal om overal op mijn app te kunnen zien wat er dat moment op het ‘menu’ stond. Er stond ook een boodschappenlijst bij. Dus gewapend met mijn telefoon shopte ik in de supermarkt.
Online zie je precies wat je per dag, per maaltijd mag hebben. Mijn gezin at in de avond gewoon mee. Ik woog alles af, voor hen was het gewoon opscheppen. 

De recepten zijn erg gevarieerd, lekker, snel … Vaak waren de kinderen en mijn man erg te spreken over een recept. En daarna werd Sonja ook altijd bedankt! Zij is er door de kinderen regelmatig bij gehaald: ‘Wat eten we van Sonja?’ Zelfs vriendjes begonnen de humor er van in te zien en wilde ook bij “Sonja” eten! 
 
Soms viel ik in een week niet veel af in kilo’s maar wel in centimeter. En de reacties in de ‘centimeterweken’ waren altijd enorm positief van mijn omgeving. Waardoor je makkelijker door blijft gaan. 
Ik ging voor -10 kg, wat me goed afging, dus waarom niet iets groter durven dromen. en toen naar -15 kg. En nu zit ik zelfs op -20 kg. 

Terug naar homepage