De Zomer komt eraan!

De Zomer komt eraan!

Over 3 weken start op 21 juni de zomer al! De zon heeft al veel kracht en wat hebben we al heerlijke lentedagen gehad. Ik geniet enorm van het mooie weer én van al mijn wandelingen in de mooie natuur. Als ik eraan toe kom hoor, want ik heb het, net als velen van jullie, erg druk met het combineren van werk, gezin en huishouden. Vroeger kwam ik aan het eind van de zomer er pas achter dat ik er ook nog was.. Daarom is de tijd NU aangebroken: De tijd voor mezelf.

 

Een aantal jaren geleden heb ik mijn Things-To-Do-list aangepast. Waar ik eerst standaard begon met de lijstjes voor kinderen en partner af te werken voor de zomervakantie. Heb ik een switch gemaakt en pak ik juist die laatste weken voor de zomervakantie voor mezelf! Druk en chaotisch wordt het straks toch wel, vandaar mijn keuze voor juist deze weken.

 

Hoe ik dan aanpak? Ik ga voor een schoonheidsbehandeling bij pedicure of manicure, plan dit deels uit, maar ook thuis! Ik check de inhoud van mijn badkamerkastjes. Wat wil ik minimaal thuis hebben: een goede body scrubcrème en verstevigende bodylotion.  Fijne gezichtsscrub en beschermende gezichtscrème (SPF 30). Lekker smeren van lijf en leden; ook mijn hielen vergeet ik niet!
Ik check mijn zomerjurkjes en maak de balans op. Verwen mezelf met een mooie bikini, stijlvolle sandaaltjes, misschien een nieuwe zomerparfum en een mooi kleurtje nagellak. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Voordat de zomer los barst.

 

Ik verzorg me daarom dagelijks lekker met lotions, crèmes en beweeg minimaal 30 minuten per dag. Lekker genieten van juist ook buiten bewegen! Ik wandel zo vaak als mogelijk, vaak met de hond, met mijn gezin of alleen. En het mooie van wandelen in de buitenlucht is dat mijn lichaam zelf vitamine D aanmaakt. Onder invloed van zonlicht gebeurt dit. En doordat je je lichaam belast ( je blijft in contact met de grond) zorg ik ook voor sterkte botten.
Het is echt een win-win deze combinatie. Ik kom tot rust in de natuur, zorg goed voor mijn lijf en ik merk dat ik er happy-er en ook creatiever van wordt.

 

Ik houd van de zomer, én van de weken ervoor. Per dag minimaal 1 uur voor mezelf tijd uittrekken. Ik wens jullie ook allemaal een goede voorbereiding op de naderende zomer. En houd vooral  jouzelf op nummer 1 in gedachten!

 

Liefs Sonja

Terug naar homepage