Goede voornemens

Goede voornemens

Heb jij je dingen voorgenomen voor het nieuwe jaar? Of ben je iemand die hier geen waarde aan hecht? En hier niet aan mee doet?

 

Ik behoor tot die eerste groep mensen en zet voor mezelf altijd een paar goede voornemens op papier. En dat op papier schrijven werkt verhelderend en geeft inzicht.

 

Wat zijn je doelen en waarom? Ideeën zijn mooi, maar zonder uitvoering blijven het slechts ideeën..

 

Zodra ik begin met over mijn Goede Voornemens na te denken en ik het woord ‘moeten’ te veel hoor in mijn hoofd, gaat er een alarmbelletje af ..’moeten’, mmm; dit zou ook ‘willen’ kunnen zijn.

 

Ik wil of ik moet.. ben ik met moeten niet te streng voor mezelf? Lukt het dan wel om die goede voornemens vol te houden en mijn doelen voor het nieuwe jaar te realiseren?

 

Dus ik maak er ‘Ik wil’ van ?. Dat klinkt al stukken beter dan moeten! Het geeft me gelijk al meer moed en vertrouwen én hoop dat ik het nu echt vol ga houden!

 

Ik begin standaard, de laatste jaren, met Goede Voornemen nummer 1:

  1. Ik wil meer gaan sporten; minimaal 3 keer per week, 2 keer krachttraining en 1 keer cardio of yoga. En heb hier ook gelijk mijn nummer 2 te pakken.
  2. Ik wil meer Me-time gedurende het jaar, zodat ik meer energie zal hebben, me fitter ga voelen en door meer tijd aan mezelf te spenderen, weet ik dat ik beter zal slapen. Dit kan door het sporten met regelmaat te gaan doen, maar ook door bijvoorbeeld lekker met mijn vriendin of de hond te gaan wandelen. En ik ben in beweging én ik heb zo Quality time met mijn vriendin, omdat we heerlijk bij kunnen praten!
  3. Ik wil overal waar ‘te’ voor staat, mijn leven uitbannen. Dus niet meer ‘te’ veel eten, ‘te’ veel drinken, ‘te’ veel sporten ( is ook niet goed; je hebt ook rustdagen nodig) etc.
  4. Ik wil zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn geliefden om me heen, nu ze er nog zijn en dat dit nog kan… Daar mag ‘te’ voor komen te staan en het is ook Me-time. Het geeft me energie door me te omringen met de mensen waar ik van houd en die van mij houden.

Ik houd het voor nu bij deze Goede Voornemens. Mijn doelen heb ik positief opgeschreven, mild naar mezelf toe en zo houd ik ze (hopelijk) vol, en blijven het niet alleen ideeën…

Terug naar homepage