10 meest gehoorde smoesjes over afvallen

10 meest gehoorde smoesjes over afvallen

‘Ik heb geen tijd om te sporten’, ‘ik weet niet hoe ik gezond moet eten’ of ‘ik ben te moe om nog de deur uit te gaan’. Ben jij ook iemand die smoesjes gebruikt om niet te hoeven sporten of om tóch dat stukje chocolade naar binnen te kunnen werken? 
 

Wij hebben de 10 meest gehoorde smoesjes over afvallen, sporten en gezond eten voor je op een rijtje gezet. 

 

1. Maandag begin ik écht met gezond eten
 
Morgen, maandag, de eerste dag van de maand of de eerste dag van het jaar. Er is altijd wel een moment te bedenken waarop je met een schone lei kunt beginnen en ‘het eindelijk echt goed kunt aanpakken’. Maar wat nou als je vandaag als startmoment gebruikt? ‘Nu’ is de allerbeste tijd om iets nieuws te beginnen! 
 
2. Ik verdien wel wat lekkers


‘Ik heb zo hard gewerkt, ik verdien wel een stukje chocolade.’ We neigen vaak naar ongezond eten in de vorm van een beloning. Maar hoe voel je je als je dat stukje chocolade hebt opgegeten? Voel je je dan ook écht beter? En heb je eigenlijk wel trek? 

 

 

3. Het is nu toch al verpest

 

‘Ik heb vandaag toch al een stukje taart gehad, dan kan die zak chips er ook wel bij.’ Maar je hoeft helemaal niet zo streng te zijn voor jezelf. Als je gezond eet en een enkele keer zondigt, kom je echt niet direct drie kilo aan. Zie het dan als een wake-upcall: ‘Shit, ik ben even de fout ingegaan, maar ik heb genoeg discipline om de rest van de dag wél gezond te eten.’ 

 

4. Je moet ook een beetje genieten van het leven

 

Een borrel is geen borrel zonder lekker wijntje en kaasje. En wat is er nou leuk aan een verjaardag zonder taart met slagroom? Eten is voor velen een manier om heerlijk te genieten van momenten. Maar je kunt ook borrelen met stukjes komkommer en heerlijke snacktomaatjes! Bedenk voor jezelf receptjes en producten om tóch mee te kunnen doen op een feestelijke dag.

 

5. Ik heb aanleg om dik te worden

 

Het kan inderdaad zijn dat je uit een ‘zware’ familie komt. Maar dit betekent absoluut niet dat je helemaal niet kunt afvallen en jezelf maar vol kunt stoppen met alles wat los en vast zit. Ook als je aanleg hebt om dik te worden, kun je gezond eten. Misschien val je niet zo snel af als een ander, maar afvallen doe je zeker!

 

6. Het gaat me toch niet lukken
 
Werk aan je mindset! Als jij iets écht wil, dan kan het ook. No matter what.Zet die knop om en ga ervoor. Bewijs jezelf het tegendeel. Grote kans dat er veel meer in je zit dan je van tevoren dacht.

 

7. Ik heb geen tijd om naar de sportschool te gaan
 

Heb je écht geen tijd of wil je geen tijd maken? Er zijn namelijk ook sportscholen die ’s avonds en in het weekend open zijn. We hebben het allemaal druk. Plan daarom bewust sportmomentjes in je agenda in. En heb je echt geen tijd om op pad te gaan? Dan sport je gewoon thuis! Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt doen.

 

8. Het is onbeleefd om ‘nee’ te zeggen
 

‘Het is onbeleefd om “nee” te zeggen, dus heb ik toch maar dat stukje taart genomen.’ Maar onthoud dat jij je eigen leven leidt. Waarom zou iemand anders jou opleggen om een stukje taart te nemen? Maak aan je familie, kennissen en vrienden duidelijk dat je wilt afvallen. Grote kans dat ze hier juist respect voor zullen hebben. 

 

9. Ik hou heel veel van eten
 

Ik ook! Daarom heb ik in mijn kookboeken alleen maar lekkere recepten staan. Zo kun je blijven genieten van eten, maar dan op een verantwoorde manier. Wat wil je nog meer? 

 

10.Alleen houd ik het toch niet vol

 

Het kan inderdaad fijn zijn om een stok achter de deur te hebben. Zoek bijvoorbeeld een sportmaatje of ga samen met een vriendin afvallen. Heb je mijn nieuwe online afslankprogrammaal ontdekt? Een onderdeel hiervan is een besloten Facebookgroep met gelijkgestemden die ook willen afvallen. Zo hoef je het nooit alleen te doen! 


Herken jij deze smoesjes? Er is altijd wel een excuus om iets niet te hoeven doen. Doorbreek het patroon van smoesjes en uitstelgedrag en zet de knop om. Go for it! 

 

 

Terug naar homepage